Учітеся, брати мої, думайте, читайте. Т. Шевченко

26.04.2024

Корисна інформація

Лекція директора з персоналу меблевої фабрики «ЛАМЕЛЛА» Сергія Буцикіна

Онлайн-лекція директора з персоналу, директора з якості та розвитку меблевої фабрики «ЛАМЕЛЛА» Сергія Буцикіна 

27 березня 2023 р. відбулася онлайн-лекція директора з персоналу, директора з якості та розвитку меблевої фабрики «ЛАМЕЛЛА» (м.Тячів, Закарпатська обл.) Сергія Буцикіна на тему: «Виклики менеджменту 21-го сторіччя: досвід та практика деревообробного та меблевого бізнесу». Це чергова лекція у рамках проведення обміну досвідом передових деревообробних та меблевих підприємств зі студентами, аспірантами та науково-педагогічними працівниками кафедр університету, які навчаються або залучені до освітнього процесу за спеціальністю 187 «Деревообробні та меблеві технології». Лекція «Виклики менеджменту 21-го сторіччя: досвід та практика деревообробного та меблевого бізнесу» орієнтована на забезпечення загальних та фахових компетентностей здобувачів вищої освіти та аспірантів спеціальності 187 «Деревообробні та меблеві технології». 

У лекції розглянуто важливі питання, пов’язані з ефективною організацією та функціонуванням бізнесу в Україні, зокрема деревообробних та меблевих підприємств. Сергій Буцикін під час лекції акцентував увагу на таких основних аспектах: 

1. Принципи побудови еволюційно спроможної бізнес-організації

2. Інструменти побудови сучасного виробництва:
- принципи Едварда Демінга (Edwards Deming)
- метод 6 сигма (Six Sigma)
- теорія обмежень Еліягу Ґолдратта (Eliyahu Goldratt)
- життєвий цикл корпорації, ролі менеджменту
- функції менеджменту та їхня реалізації в розподіленні праці.

3. Принципи ощадливого виробництва.

Тематика лекції «Виклики менеджменту 21-го сторіччя: досвід та практика деревообробного та меблевого бізнесу» є актуальною, про що свідчить активна дискусія учасників лекції та численні запитання студентів, аспірантів та викладачів. 

Варто зазначити, що Національний лісотехнічний університет України має тривалу позитивну історію співпраці з меблевою фабрикою «ЛАМЕЛЛА». Починаючи з 2017 року, студенти спеціальності 187 «Деревообробні та меблеві технології» на меблевій фабриці «ЛАМЕЛЛА» проходять різні види практик (1-ша технологічна, 2-га технологічна, переддипломна, науково-дослідна), виконують дипломні проєкти бакалавра та магістерські роботи і проводять окремі наукові дослідження для дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора філософії. П’ятеро студентів, які проходили практику на меблевій фабриці «ЛАМЕЛЛА», на сьогоднішній день працевлаштовані на цьому підприємстві. Окрім виробничої співпраці, меблева фабрика «ЛАМЕЛЛА» сприяє покращенню матеріальної бази університету, зокрема надала меблеві щити як спонсорську допомогу для обладнання лекційної аудиторії 30 у корпусі №2 (вул. Залізняка, 11).

Для ефективного вирішення актуальних питань співпраці між Національним лісотехнічним університетом України та меблевою фабрикою «ЛАМЕЛЛА» в умовах сьогодення, Сергій Буцикін 29 березня 2023 року відвідав навчально-науковий інститут деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну. За результатами зустрічей директора інституту Володимира Маєвського, заступників директора Зої Копинець та Ігора Соколовського, завідувача кафедри технології меблів та виробів з деревини Ореста Кійка з Сергієм Буцикіним напрацьовано напрями подальшої співпраці.

Дирекція ННІ ДКТД