Учітеся, брати мої, думайте, читайте. Т. Шевченко

25.04.2024

Корисна інформація

Пам'яті вченого та педагога

Пам'яті вченого та педагога

 

На 71-му році життя відійшов у Вічність відомий фахівець, вчений і педагог, кандидат технічних наук, доцент кафедри технології сушіння і захисту деревини Навчального-наукового інституту деревообробних та комп'ютерних технологій і дизайну Національного лісотехнічного університету України, декан факультету  технології деревообробки (1991-1996 р.)  Сорока Любомир Ярославович

Народився Любомир Ярославович 1 січня 1952 року в с. Нове Село Нестерівського району Львівської області, українець. У 1969 році закінчив Куликівську середню школу.

З 1969 до 1974 року студент факультету механізації та автоматизації Львівського лісотехнічного інституту (нині НЛТУ України), який закінчив з відзнакою та одержав кваліфікацію інженера з автоматизації і комплексної механізації хіміко-технологічних процесів. З 1974 до 1975 року працював інженером – конструктором на Львівській меблевій фабриці “Карпати”.

З 1976 року працював на посадах інженера, молодшого наукового співробітника НДЧ інституту, ассистента, старшого викладача та доцента кафедри. 

У 1988 році успішно захистив кандидатську дисертацію на тему ”Обгрунтування структури та параметрів ліній з виробництва паркетних виробів”. З 1988 року працював заступником декана факультету технології деревообробки (ФТД). З 1991 до 1996 р. займав посаду декана факультету  технології деревообробки. До 2017 року працював на посаді доцента кафедри технології сушіння і захисту деревини. 

За сумлінну працю у підготовці висококваліфікованих кадрів для народного господарства нагороджений знаком “Відмінник освіти України” (1995р.).

За період наукової та педагогічної діяльності опублікував понад 150 наукових статей у фахових виданнях, навчальних посібників, підручників та монографій.

Все своє життя Любомир Ярославович присвятив лісотехнічній освіті та  деревообробній галузі. Для колег та студентської молоді він був взірцем працьовитості, мудрості, доброти, наполегливості та талановитим організатором  освітянської діяльності.  

Колектив працівників та студентів Національного лісотехнічного університету України сумують з приводу смерті видатного вченого і педагога та висловлюють щире співчуття родині померлого.

Вічная йому пам'ять. 

З великою повагою колектив ННІ ДКТД  НЛТУ України.