Дивуєшся дорогоцінності мови нашої: в ній що не звук, то подарунок, все крупно, зернисто, як самі перла. М. Гоголь

19.04.2024

Корисна інформація

Третій Всеукраїнський лісопромисловий форум - актуальний майданчик співпраці бізнесу, влади та науковців

 

0429 вересня 2021 року, у рамках Міжнародної виставки обладнання для лісової, деревообробної та меблевої промисловості «LISDEREVMASH2021» (м. Київ) проведено Третій всеукраїнський лісопромисловий форум. Тема Форуму «Сучасний ринок деревини в Україні. Проблеми та шляхи їх вирішення» є надзвичайно актуальною та важливою для розвитку як бізнесу, пов'язаного з деревиною, так і лісогосподарських підприємств.

Третій всеукраїнський лісопромисловий форум, як і два попередні, –  Перший всеукраїнський лісопромисловий форум, проведений 30 вересня 2020 року у рамках Міжнародної виставки «LISDEREVMASH – 2020» (м. Київ), і Другий всеукраїнський лісопромисловий форум, проведений 20 травня 2021 року у рамках 23-ої Міжнародної виставки «Деревообробка» (м. Львів), ініційований ГО «Асоціацією деревообробників та лісозаготівельників Львівщини», асоціацією деревообробників «Меблідеревпром», Національним лісотехнічним університетом України, Національним університетом біоресурсів та природокористування України та за підтримки державних структур і зацікавлених організацій.

Модерували цей надзвичайно важливий для лісового сектора захід: Йосип Андрашек – доцент НЛТУ України та Марія Мага – голова Асоціації «Національна система лісової системи добровільної сертифікації», яка займається впровадженням PEFC сертифікації в Україні.

З вітальним словом на Форумі виступили: ідейний натхненник та один із організаторів Форуму – голова асоціації деревообробників та лісозаготівельників Львівщини Микола Когут, перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський, перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Віталій Пунь, представник Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Турчиновський Сергій Григорович і заступник Міністра економіки – торговий  представник України Тарас Качка.

На третьому Всеукраїнському лісопромисловому форумі розглянуті  питання трьох тематичних блоків, а саме:

І – Про ринок деревини – виклики для деревообробників. Законопроект про ринок деревини: очікувані наслідки для лісопромислової галузі. Гарантії сталості міжнародного обігу необробленої деревини.
ІІ – Аналіз цін на лісоматеріали в Україні та за її межами. Лісова рента як драйвер розвитку громад.
ІІІ – Електронні аукціони. PEFC – найбільша в світі лісова сертифікація. Можливості для України.
Детальніше на сайті НЛТУ України....