Я знаю, що нічого не знаю. Сократ

28.03.2024

Корисна інформація

День відкритих дверей для студентів Кременецького лісотехнічного коледжу

День відкритих дверей для студентів
Кременецького лісотехнічного коледжу


У п'ятницю, 18 грудня 2020 року у Національному лісотехнічному університеті України проведено День відкритих дверей для студентів 4 курсу Кременецького лісотехнічного коледжу спеціальності «Обробка деревини». 

Вже стало доброю традицією в Навчально-науковому інституті деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну (ННІ ДКТД) проводити щорічні Дні відкритих дверей зі студентами випускових курсів коледжів та вищих професійних училищ, які здійснюють підготовку молодших спеціалістів.

У залі засідань вченої ради відбулася зустріч студентів Кременецького лісотехнічного коледжу з проректором з наукової роботи Лавним Василем Володимировичем та директором ННІ ДКТД Маєвським Володимиром Олександровичем – в минулому також випускниками цього ж коледжу.

Про навчання студентів спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» в університеті, їхню практичну підготовку, міжнародну співпрацю та дозвілля розповів директор ННІ ДКТД Володимир Маєвський. 

Заступник директора ННІ ДКТД Ігор Соколовський провів екскурсію територією, навчальними корпусами, ознайомив з історією та структурою університету. Він розказав студентам про випускників Кременецького лісотехнічного коледжу, які працюють в Національному лісотехнічному університеті України, серед яких семеро викладачів у ННІ ДКТД.

Заступник директора ННІ ДКТД Ігор Соколовський ознайомив студентів Кременецького лісотехнічного коледжу з особливостями вступу у 2021 році до НЛТУ України, структурою фахового вступного випробування. 

Професор кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу Іван Сопушинський у Музеї деревини ознайомив студентів коледжу з історією створення музею, експонатами деревини, цінними породами деревини, лісовим фондом України та акцентував увагу на актуальності вивчення дисципліни деревинознавства. 

Більш детальніше відбулося знайомство з навчальними лабораторіями інституту.

Завідувач кафедри технологій лісопиляння, столярних і дерев’яних будівельних виробів ознайомив із основними курсами, які читаються на кафедрі, та навчально-виробничою лабораторією на базі деревообробного обладнання австрійської фірми “Felder”

Доцент кафедри технологій захисту навколишнього середовища і деревини, безпеки життєдіяльності та соціальних комунікацій Андрашек Йосип Володимирович наголосив на актуальності знань на виробництві із сушіння і захисту деревини, особливостях виготовлення і застосування термодеревини.

На завершення завідувач кафедри технологій меблів та виробів з деревини Кійко Орест Антонович разом із доцентом Кушпітом Андрієм Степановичем розповіли студентам Кременецького лісотехнічного коледжу про структуру навчального процесу, що провадиться викладачами кафедри ТМВД для спеціальності «Деревообробні та меблеві технології», про особливості вивчення комп’ютерних програм для розроблення технологічного процесу виготовлення меблевих виробів, про інноваційну освітню міжнародну програму «Спеціальний тиждень», що уже третій раз поспіль проводиться в НЛТУ України спільно із викладачами та студентами університету прикладних наук м. Берн (Швейцарія).

Окрім зустрічі з дирекцією ННІ ДКТД, студенти мали також зустріч з випускниками Кременецького лісотехнічного коледжу, які вже навчаються в ННІ ДКТД за спеціальністю «Деревообробні та меблеві технології», які поділилися своїми враженнями про НЛТУ України.

Традиційно другою частиною Дня відкритих дверей було знайомство зі Львовом. 

 

                                                                                                                    Підготував: Ігор Соколовський