Для вченої й освіченої людини жити — значить мислити. Цицерон

28.04.2024

Корисна інформація

Конкурс соціального плакату «Шлях до моєї країни»

«Школа психологічного дизайну» спільно з фестивалем «Трипільське Коло» пропонує всім, небайдужим до долі своєї країни, бути почутими й побаченими.

Ви маєте унікальну можливість зробити свій внесок у розвиток країни, змінити свідомість та соціальну поведінку співгромадян.

Конкурс соціального плакату «Шлях до моєї країни» пропонує кожному подумати над проблемами сучасної України, обміркувати шляхи вирішення цих проблем та втілити це у вигляді соціальної реклами.

Реалії сьогодення говорять нам про те, що зараз в Україні, як ніколи, стає актуальною соціальна реклама. Так вийшло, нажаль, всі ми звикли сприймати рекламу як щось набридливе та негативне. Проте, у реклами є ще й інший бік – коли вона спрямована на допомогу людям, реклама здатна змінювати моделі соціальної поведінки та привертати увагу до проблем громади.

Саме зараз Україна потребує нових соціальних ідей, які здатні об’єднати країну, підвищити самооцінку українців, підняти рівень соціальної відповідальності кожного за долю своєї країни.

Сьогодні кожен з вас може запропонувати своє рішення! Настав час впливати, а не бути під впливом!

Ми хочемо почути всю країну, від Сходу до Заходу! Чекаємо на ваші роботи!

Конкурс проходить за підтримки Міністерства Культури України та Національної спілки фотохудожників України.

ОРГАНІЗАТОРИ:

Школа психологічного дизайну psydesign.com.ua

Міжнародний еко-культурний фестиваль «Трипільське коло».

Партнери:

Національна спілка фотохудожників України
Рекламна агенція «АРТ ОК»
Психологічний проект «ПСИХОЛАД»

Про конкурс:

«Школа психологічного дизайну» та Міжнародний еко- культурний фестиваль «Трипільське коло» пропонує усім креативно мислячим людям взяти участь в Першому Всеукраїнському конкурсі соціального плакату «Шлях до моєї країни».

Учасникам конкурсу пропонується наступний алгоритм дій:

Вияви проблему – знайди рішення – створи образ та гасло – зроби соціальну рекламу

Мета конкурсу:

Знайти обєднуючі гасла та образи, зрозумілі для кожного Українця.

Задачі Конкурсу:

  1. Залучити громадян України до міркування над шляхами вирішення проблем країни.
  2. Активізувати аналітичне та творче мислення населення.
  3. Надати можливість висловити свої думки.
  4. Привернути увагу суспільства до можливих шляхів подолання проблем України.
  5. Пробудити активну соціальну позицію громадян.
  6. Надати єдиний простір для загального обміну думками від Сходу до Заходу.

Запитання, що можуть виникнути в процесі роботи над соціальним плакатом:

  1. Які проблеми потребують висвітлення?

Сучасна Україна має різні проблеми і вирішення кожної з них є важливим, тому Ви можете обрати будь-яку галузь, котра на Вашу думку потребує вдосконалення:

Соціальна, політична, економічна, суспільна, патріотична, психологічна, культурологічна, історична, сімейна, педагогічна, проблеми фізичного та духовного здоров’я тощо.

  1. Чи можна подавати на конкурс фотоплакати?

Так, можна, але за умов, якщо на фотоплакаті розміщено гасло. Будь-які соціальні плакати без гасел не приймаються до участі у конкурсі.

     3. Чи можна подавати на конкурс плакати, намальовані вручну?

Так, можна, але за умов, якщо на плакаті розміщено гасло. Будь-які соціальні плакати без гасел не приймаються до участі у конкурсі.

Вимоги до подачі макету плакату на конкурс:

Кожен автор може надати на конкурс до 5 робіт. Роботи завантажуються на сайт art-course.co.ua у вигляді прев’ю у форматі jpg, роздільною здатністю 72dpi, до 300 кб, 800 px по довгій стороні.

Конкурс буде проводиться в два етапи: роботи на першому етапі приймаються виключно у вигляді превью на сайті Проекту «Шлях до моєї країни». Для цього потрібно заповнити онлайн-заявку та завантажити роботу на сайті art-course.co.ua

Після відбору журі, на другому етапі, автор має надіслати на e-mail організаторів оригінали відібраних робіт у розмірі А2 (42х60 см) з роздільною здатністю 300 dpi.

1_name_surname_title_country_sity (номер_ім’я_прізвище_назва_країна_рік)

Умови конкурсу:

До участі в конкурсі запрошуються всі бажаючі та небайдужі до долі України.

Роботи повинні найбільш повно передавати думку автора щодо шляху подолання обраної проблеми. Гасло має бути співзвучним з графічним образом та підсилювати передачу інформації.

Організаторами прийнято рішення, що для більшої об’єктивності, конкурсні роботи буде оцінювати як експертне журі, так і громада (за допомогою інтернет-голосування на сайті art-course.co.ua  у розділі «галерея робіт»).

  • Учасники конкурсу підтверджують, що надані ними роботи є оригінальними.
  • Учасники конкурсу підтверджують, що вони володіють усіма авторськими правами на надані роботи.
  • Учасники конкурсу підтверджують, що не матимуть претензій до організаторів конкурсу і не будуть закликати до відповідальності організаторів конкурсу у зв’язку з публікацією або некомерційним використанням їхніх робіт.
  • Учасники конкурсу підтверджують, що, погодившись на участь у конкурсі, вони дають організаторам конкурсу право на публікацію їхніх робіт на інтернет-ресурсах, в статтях, виставках і публікаціях, які стосуються конкурсу, а також для популяризації конкурсу та проекту, а також на публічних носіях інформації із обов’язковим зазначенням авторських прав.
  • Організатори конкурсу не мають прав на роботи учасників за винятком прав, зазначених у цьому пункті.
  • Участь у конкурсі означає згоду автора з його умовами.

Кращі конкурсні роботи, увійдуть до спільного каталогу «Шляхи до моєї країни – 2014», а також будуть представлені на Всеукраїнській виставці соціального плакату.

Всі автори робіт, що увійдуть до спільного каталогу «Шляхи до моєї країни– 2014», отримають по примірнику цього каталогу та запрошення на відкриття Всеукраїнської виставки.

Остання дата прийому робіт: 31 жовтня 2014. Робота журі: 1-9 листопада 2014. Оголошення рішення журі на сайті Проекту та особисто переможцям: 10 листопада 2014. Проведення Всеукраїнської виставки листопад-грудень 2014. Проведення виставок у різних містах країни, на яких будуть представлені кращі роботи грудень 2014 – січень 2015.


Усі роботи конкурсу можна подивитися на сайті 
art-course.co.ua