Мова – то цілюще народне джерело, і хто не припаде до нього вустами, той сам всихає від спраги. В.Сухомлинський

16.07.2024

Корисна інформація

День відкритих дверей для студентів Кременецького лісотехнічного коледжу

День відкритих дверей для студентів
Кременецького лісотехнічного коледжу


Вже стало традицією в Навчально-науковому інституті деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну (ННІ ДКТД) проводити щорічні дні відкритих дверей зі студентами випускних курсів спеціальності «Обробка деревини».

У суботу 16 березня 2019 року у Національному лісотехнічному університеті України було проведено День відкритих дверей для студентів 4 курсу Кременецького лісотехнічного коледжу спеціальності «Обробка деревини». 

Заступник директора ННІ ДКТД Ігор Соколовський провів екскурсію територією, навчальними корпусами, ознайомив з історією та структурою університету. Він розказав студентам про випускників Кременецького лісотехнічного коледжу, які працюють в Національному лісотехнічному університеті України, серед яких семеро викладачів у ННІ ДКТД.







Про навчання студентів спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» в університеті, їхню практичну підготовку, міжнародну співпрацю та дозвілля розповіли директор ННІ ДКТД Володимир Маєвський, завідувач кафедри технології меблів та виробів з деревини Орест Кійко, заступник директора ННІ ДКТД Роман Щупаківський, доцент кафедри технологій захисту навколишнього середовища і деревини, безпеки життєдіяльності та соціальних комунікацій Йосип Андрашек та асистент цієї ж кафедри Жанна Гуменюк. Студенти коледжу також відвідали навчально-виробничу лабораторію випускової кафедри технологій лісопиляння, столярних і дерев’яних будівельних виробів на базі деревообробного обладнання австрійської фірми “Felder”.







Професор кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу Іван Сопушинський у Музеї деревини ознайомив студентів коледжу з експонатами деревини та акцентував увагу на актуальності вивчення дисципліни деревинознавства і важливості знання іноземних мов для кращої реалізації себе на міжнародному рівні. 





Доцент кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Роман Курка розповів студентам про сучасні тенденції розвитку керування деревообробним обладнанням і ознайомив з матеріально-технічною базою кафедри, зокрема лабораторією промислових контролерів Unitronics VISION та лабораторією пневмоавтоматики AIGNEP, оснащених обладнанням відомих світових виробників. На завершенні зустрічі Роман Курка продемонстрував роботу програмованого робота Robotino фірми Festo, а також роботи студентів університету.



    

Зі студентами Кременецького лісотехнічного коледжу проведено пробне фахове вступне випробування для ознайомлення з питаннями при вступі в університет. Ще одне пробне тестування зі студентами заступник директора ННІ ДКТД Ігор Соколовський проведе після захисту їхніх дипломних проектів у коледжі у червні 2019 року.


Крім зустрічі з професорсько-викладацьким колективом студенти мали зустріч з випускниками Кременецького лісоколеджу, які вже навчаються в ННІ ДКТД за спеціальністю «Деревообробні та меблеві технології», а саме Богданом Білорусом (ДТС-11), Михайлом Тітовим (ДТС-11), Богданом Присяжнюком (ТД-51м), Василем Новотнім (ТД-51м) та поділитися своїми враженнями про НЛТУ України.

Не менш цікавою була і друга частина Дня відкритих дверей, у якій для студентів Кременецького лісотехнічного коледжу організована тригодинна екскурсія древнім містом Львовом.





    

 

                                                                                                                       Підготували: В.Маєвський та І.Соколовський