Чим більше знаєш, тим більше можеш. Е. Абу

27.04.2024

Корисна інформація

Виставка "ЗА РАМКАМИ"


14 квітня 2018 року в Художній галереї сучасного мистецтва "Zefirina" в
ідбулося друге відкриття виставки «ЗА РАМКАМИ».

Проект «ЗА РАМКАМИ» - це дві міжнародні виставки, я ких приймають участь студенти Відділу Мистецтв Університету Опольського в місті Ополе (Польща) і студенти Кафедри Дизайну Національного Лісотехнічного Університету міста Львова.

Перша частина проекту ЗА РАМКАМИ відбулась в Ополе(Польща),в Опольській Філармонії ім. Йозефа Ельснера 2.03.2018 року і тривала до 14.03.2018 року. Друге відкриття відбулося в Україні у місті Львові в Галереї «Зефірина» 14.03.2018 і тривало до 27.04.2018 року.

Авторами проекту ЗА РАМКАМИ є студентки Відділу Мистецтв Університету Опольського – Ольга Коваль і Анастасія Шевчук, які приїхали в Ополе зі Львова, щоб продовжити навчатись на степінь магістра. Проект ЗА РАМКАМИ є невід’ємною частиною їхніх дипломних робіт, захист яких відбудеться в липні цього року.
Метою проекту є порівняння художніх поглядів представляючи різницю творчих бачень, популяризація студентської творчості, а також широке розуміння ЗУСТРІЧІ. Виставки в місті Ополе, як і у Львові, є приводом для зустрічей студентів та викладачів обох вузів.



Запропонована Ольгою Коваль і Анастасією Шевчук назва ЗА РАМКАМИ була для студентів, що беруть участь у виставці, відправною точкою для роботи в різних видах мистецтва (живопис, рисунок, графіка, ілюстрація), стимулом до того, щоб дивитися далі, по-іншому, вийти за межі звичайного, відомого і увійти в нове. 

Важливим аспектом проекту є обмін досвідом студентів, що представляють різні країни, міста, художні школи, ознайомитися з їх творчими орієнтаціями. І що не менш важливо, це також привід для зустрічей – людей, культури і думок.