Для вченої й освіченої людини жити — значить мислити. Цицерон

05.05.2024

Корисна інформація

Презентація фільму «Легіон.

Запрошуємо усіх бажаючих на Презентацію фільму «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919», яка відбудеться 15 грудня 2015 року о 16:20 год у конференц-залі НЛТУ України.

"Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919" - це перший в Україні документальний фільм режисера Тараса Химича з використанням найсучасніших технологій уформаті 4 К.

В скурпульозних реконструкціях перед нами постає образ українського Січового Стрільця. Завершувалася Перша світова війна. У ніч на 1 листопада 1918 року у Львові  проголосили створення самостійної держави. Січові стрільці стали рушійною силою молодої української держави та зародком її регулярного війська. Водночас претензії на Галичину висунула відроджена Польща і країни Заходу вирішили побудувати "санітарний кордон" у Східній Європі...

Через події сьогодення ми можемо краще зрозуміти мотивацію та діяння історичних персонажів фільму.

Крім основного складу творців стрічки у фільмі  було задіяно сотні людей: професійні актори театру ім. М. Заньковецької, Л.Курбаса, ветерани АТО, військові а також реконструкторські клуби. Ініціатором створення фільму є громадська організація Українська Галицька Асамблея.

Кафедра історії України, політології та права