Дуже небагато людей живе сьогоденням. Більшість готується жити пізніше. Дж. Свіфт

06.05.2024

Корисна інформація

Fulbright Faculty Development Program (FFDP)

ПРОГРАМА ІМЕНІ ФУЛБРАЙТА В УКРАЇНІ 

Fulbright Faculty Development  Program (FFDP) передбачає проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев'яти місяців. У конкурсі можуть брати участь особи віком до 40 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук (не пізніше 5-ти років після захисту); адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій (НДО).

 Упродовж академічного року учасники Програми проводять індивідуальні дослідження; знайомляться з актуальними надбаннями американських університетів у плануванні навчальних програм, розробці учбових курсів та їх викладанні; беруть участь у наукових конференціях та семінарах. До участі у конкурсі приймаються лише індивідуальні проекти — дослідницькі та такі, що спрямовані на розробку та запровадження нових навчальних курсів, оновлення навчальних матеріалів, вивчення та оволодіння передовими методами навчання та викладання.

Програма не передбачає здобуття наукового ступеня, але надає можливість стипендіатам відвідувати семінари та лекції в якості вільних слухачів. Фіналісти зможуть обрати вибіркові курси за домовленістю з американським професором або іншими викладачами факультету, але Fulbright не покриває витрати на проходження сертифікатних програм стипендіатами FFDP.

Детальні інструкції щодо виповнення анкети та оформлення конкурсного пакету документів, вимог до обов'язкових комп’ютерного тесту TOEFL iBT  є на сайті http://www.fulbright.org.ua/uk/pages/34/application.html  та в інструкціях.

До 1 листопада  потрібно заповнити онлайнову анкету та надіслати всі інші конкурсні документи. Розгляд та етапи конкурсу тривають протягом декількох місяців, тому, якщо документи подано у листопаді 2014 року, поїхати на стажування до США фіналіст зможе у липні - вересні 2015 року.

З якими проектами подавались фіналісти FFDP у 2013-2014, можна дізнатись, прочитавши фулбрайтівський "Вісник" ( про FFDP: стор. 20-29).

З повагою та вдячністю за Вашу підтримку,

Програма імені Фулбрайта в Україні
Представництво Інституту Міжнародної Освіти
вул. Еспланадна, 20, офіс 904, Київ, 01001, Україна
тел.: (+380 44) 287 0777 | факс: (+380 44) 230 2060
E-mail: office.ukraine@iie.org |ffdp.ukraine@iie.org
www.fulbright.org.ua  | Facebook Fulbright.Ukraine | Twitter @FulbrightUA

Детальніше про порограму імені Фулбрайта в Україні
можна дізнатися у відділі міжнароних відносин (адмін. корпус 1 пов. Борис Дзядевич)
Tel./Fax:+380-32-237 80 23    E-mail: borys-forest@ukr.net



 

ПРОГРАМА ІМЕНІ ФУЛБРАЙТА В УКРАЇНІ
ЩОРІЧНІ КОНКУРСИ ДЛЯ НАУКОВЦІВ, ВИКЛАДАЧІВ, ВИПУСКНИКІВ ВНЗ ТА СТУДЕНТІВ СТАРШИХ КУРСІВ
ГУМАНІТАРНІ, СОЦІАЛЬНІ, ТОЧНІ, ТЕХНІЧНІ ТА ПРИРОДНИЧІ ДИСЦИПЛІНИ

Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США, посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Узасаднена ідеєю взаємодії та взаєморозуміння й уґрунтована на пізнанні та повазі до розмаїтого світу, вона успішно діє з 1946 року, нині — у 155 країнах світу. За час існування Програми в Україні  ? з 1992 року – близько 900 українців навчались, стажувались, проводили дослідження у США; понад 530 американців викладали в українських вищих навчальних закладах і займались науковою працею.  

Fulbright Scholar Program: Стипендії для проведення досліджень в університетах США, дослідницьких центрах, бібліотеках, музеях, архівах тощо від трьох до дев’яти місяців. У конкурсі можуть брати участь представники гуманітарних, суспільних, точних, технічних і природничих дисциплін – кандидати та доктори наук; діячі культури, фахівці з бібліотекарства, журналісти та юристи; дослідники без наукового ступеня з досвідом роботи не менше п’яти років; аспіранти напередодні захисту, які отримають науковий ступінь до початку гранту.

Кінцевий термін подання заявок – 15 жовтня 2014 року

Fulbright Faculty Development Program: Стипендії для проведення досліджень в університетах США від шести до дев’яти місяців. У конкурсі можуть брати участь особи віком до 40 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук (не пізніше 5-ти років після захисту); адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій (НДО). 

Кінцевий термін подання заявок – 1 листопада 2014 року

Fulbright Graduate Student Program: Стипендії для навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра. У конкурсі  можуть брати участь студенти старших курсів та випускники ВНЗ. Кандидати повинні мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії.

Кінцевий термін подання заявок – 16 травня 2015 року

Можливості для вищих навчальних закладів та наукових установ України

U.S. Fulbright Scholar Program: Запрошення американських науковців й фахівців для викладання й проведення дослідження на термін від одного семестру до двох. 

Кінцевий термін подання заявок – 31 жовтня 2014 року

Fulbright Specialist Program: Запрошення фахівців на термін від двох до шести тижнів для читання лекцій; участі в наукових програмах й конференціях; консультування керівників й адміністраторів з питань управління освітою; проведення семінарів, спрямованих на підвищення кваліфікації українських спеціалістів; осучаснення навчальних програм й оновлення навчальних матеріалів; започаткування спільних наукових проектів і програм обмінів.

Термін подання заявок – за три-чотири місяці до планованої дати прибуття фахівця

 

www.fulbright.org.ua