Освіта — скарб; праця — ключ до нього. П. Буаст

25.04.2024

Корисна інформація

70-та науково-технічна конференція професорсько-викладацького складу...

17-18 листопада 2020р. відбулася 70-та науково-технічна конференція професорсько-викладацького складу, наукових працівників, докторантів та аспірантів Навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну «ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ ДЕРЕВООБРОБНИХ ТА КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ДИЗАЙНУ». (Програма конференції)

Конференція проходила у формі секційних засідань на кафедрах інституту, що відбулись 17-го листопада 2020 року, та підсумкового пленарного засідання. Загалом на 6-ти секціях заслухано 47 доповідей.

Пленарне засідання конференції, на яке кафедри інституту делегували своїх представників, проходило 18 листопада 2020р. у середовищі Google Meet. Заслухано 5 доповідей, які висвітлювали актуальні питання розвитку енергоощадних та екологобезпечних технологій деревообробки. Представлені вагомі науково-практичні результати напрацювань викладачів інституту в напрямку покращення функціонування аспіраційних систем (доц., к.т.н. Дадак Ю.Р.), дослідження міцності клейових з’єднань термічно модифікованої деревини ясена (аспірант Дацків Г.М.), характеристики пресованої вздовж волокон деревини (доц., к.т.н. Грицак С.А.), кількісне визначення геміцелюлоз у деревині (доц., к.х.н. Нощенко Г.В.). 

Доцент кафедри дизайну Юрій Ямаш зробив презентацію власної монографії «Труш малює квіти». 

Варто зазначити, що конференція в цілому пройшла на достатньо високому науковому рівні, в дусі дискусій з поміркованою науковою полемікою.