Для вченої й освіченої людини жити — значить мислити. Цицерон

25.04.2024

Корисна інформація

Відкриття меморіальної дошки пам'яті професору Максиміву В.М.

Відкриття меморіальної дошки пам'яті професору Максиміву В.М.

S1600013

17 лютого 2019 року в навчальному корпусі #2 Національного лісотехнічного університету України урочисто відкрито меморіальну таблицю доктору технічних наук, професору, академіку Лісівничої академії наук України Володимиру Михайловичу Максиміву.

Все своє життя професор Максимів В.М. присвятив праці на освітянській і науковій ниві в Національному лісотехнічному університеті України, готуючи висококваліфіковані кадри для деревообробної галузі. Володимир Максимів пройшов шлях від інженера кафедри до директора навчально-наукового інституту та проректора з наукової роботи університету. Він завжди підтримував студентів, найталановитіших з яких залучав до громадського життя та наукової роботи, мав багато учнів та послідовників, досягненнями яких він пишався. Його життєвий досвід, вроджена дипломатичність, талант передбачення та вміння знайти підхід до людей давали змогу сформувати дієві команди однодумців та професіоналів для вирішення важливих навчальних, наукових, виробничих та організаційних завдань.

З словами пам'яті про професора Володимира Михайловича Максиміва виступили: ректор університету, академік НАН України, професор Юрій Туниця, директор навчально-наукового інституту деревообробних та комп'ютерних технологій і дизайну Володимир Маєвський та аспірант кафедри технологій лісопиляння, столярних і дерев'яних будівельних виробів Сергій Воронович. Пам'ять про життєвий та науковий шлях професора Володимира Максиміва увійде до життєпису історії української освіти в галузі деревообробки і залишиться у наших серцях.