Уранці, коли пробуджуєшся, спитай себе: «Що я маю зробити?» Увечері, перше ніж заснути: «Що я зробив?» Піфагор

24.04.2024

Корисна інформація

День відкритих дверей для студентів Кременецького лісотехнічного коледжу

День відкритих дверей для студентів
Кременецького лісотехнічного коледжу


Вже стало традицією в Навчально-науковому інституті деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну (ННІ ДКТД) проводити щорічні дні відкритих дверей зі студентами випускних курсів спеціальності «Обробка деревини».

У суботу 16 березня 2019 року у Національному лісотехнічному університеті України було проведено День відкритих дверей для студентів 4 курсу Кременецького лісотехнічного коледжу спеціальності «Обробка деревини». 

Заступник директора ННІ ДКТД Ігор Соколовський провів екскурсію територією, навчальними корпусами, ознайомив з історією та структурою університету. Він розказав студентам про випускників Кременецького лісотехнічного коледжу, які працюють в Національному лісотехнічному університеті України, серед яких семеро викладачів у ННІ ДКТД.







Про навчання студентів спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» в університеті, їхню практичну підготовку, міжнародну співпрацю та дозвілля розповіли директор ННІ ДКТД Володимир Маєвський, завідувач кафедри технології меблів та виробів з деревини Орест Кійко, заступник директора ННІ ДКТД Роман Щупаківський, доцент кафедри технологій захисту навколишнього середовища і деревини, безпеки життєдіяльності та соціальних комунікацій Йосип Андрашек та асистент цієї ж кафедри Жанна Гуменюк. Студенти коледжу також відвідали навчально-виробничу лабораторію випускової кафедри технологій лісопиляння, столярних і дерев’яних будівельних виробів на базі деревообробного обладнання австрійської фірми “Felder”.







Професор кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу Іван Сопушинський у Музеї деревини ознайомив студентів коледжу з експонатами деревини та акцентував увагу на актуальності вивчення дисципліни деревинознавства і важливості знання іноземних мов для кращої реалізації себе на міжнародному рівні. 





Доцент кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Роман Курка розповів студентам про сучасні тенденції розвитку керування деревообробним обладнанням і ознайомив з матеріально-технічною базою кафедри, зокрема лабораторією промислових контролерів Unitronics VISION та лабораторією пневмоавтоматики AIGNEP, оснащених обладнанням відомих світових виробників. На завершенні зустрічі Роман Курка продемонстрував роботу програмованого робота Robotino фірми Festo, а також роботи студентів університету.



    

Зі студентами Кременецького лісотехнічного коледжу проведено пробне фахове вступне випробування для ознайомлення з питаннями при вступі в університет. Ще одне пробне тестування зі студентами заступник директора ННІ ДКТД Ігор Соколовський проведе після захисту їхніх дипломних проектів у коледжі у червні 2019 року.


Крім зустрічі з професорсько-викладацьким колективом студенти мали зустріч з випускниками Кременецького лісоколеджу, які вже навчаються в ННІ ДКТД за спеціальністю «Деревообробні та меблеві технології», а саме Богданом Білорусом (ДТС-11), Михайлом Тітовим (ДТС-11), Богданом Присяжнюком (ТД-51м), Василем Новотнім (ТД-51м) та поділитися своїми враженнями про НЛТУ України.

Не менш цікавою була і друга частина Дня відкритих дверей, у якій для студентів Кременецького лісотехнічного коледжу організована тригодинна екскурсія древнім містом Львовом.





    

 

                                                                                                                       Підготували: В.Маєвський та І.Соколовський