Я знаю, що нічого не знаю. Сократ

19.04.2024

Корисна інформація

Співпраця ІДТД та Української холдингової лісопильної компанії

Співпраця Інституту деревооброблювальних технологій і дизайну та  Української холдингової лісопильної компанії

      За ініціативи генерального директора Української холдингової лісопильної компанії (УХЛК) м. Коростень (Житомирська обл.) Давіда Н. Кьонігсхофера 25 вересня 2018 року в науково-навчальному інституті деревооброблювальних технологій і дизайну НЛТУ України відбулася зустріч студентів та викладачів інституту з керівництвом компанії.

 


Рис. 1. Зустріч керівництва УХЛК з викладачами та студентами ННІ ДТД.


      Українська холдингова лісопильна компанія — надсучасне екологічно-чисте автоматизоване виробництво пиломатеріалів, паркету,  паливних гранул, а в перспективі і  плінтуса, лиштви, карнизів, «вагонки», «блок-хауза», меблів. Річний об’єм переробки круглих лісоматеріалів складає – 1,2 млн. м3 хвойної і понад 50 тис. м3 дубової сировини. Оснащена лісопильна компанія устаткуванням відомих німецьких, австрійських та фінських фірм, таких як: «Holtek», «Linck», «Rudnick and  Еnners»,  «Mühlböck», «Stela», «Urbas», «MiCROTEC» «Welocone» та інших. У лютому  2011 року був запущений завод з виготовлення деревинно-волокнистих плит середньої щільності (MDF). Сьогодні на підприємстві працює близько 500 працівників. Для забезпечення виробничого процесу та обслуговування компанії задіяно багато підприємств, організацій та близько двох тисяч людей. В основному це жителі міста Коростень та прилеглих районів. 

Українська холдингова лісопильна компанія сьогодні випускає якісні пиломатеріали під брендом «REZULT» та входить в топ 10 найбільших лісопильних майданчиків Східної Європи. Сучасне устаткування заводу гарантує пиляння пиломатеріалів з точністю ± 0,5 мм.,  їх ідеальною геометрією та найвищим корисним виходом серед аналогічного обладнання.  Сушильні камери австрійської компанії Mühlböck дозволяють досягти високої якості сушіння з мінімальними енерговитратами. Лінії SPRINGER з високою точністю сортують сировину за перетином і довжиною. Система контролю якості MICROTEC дозволяє уникнути помилок властивих «людському фактору». Якість продукції, охорона праці та екологія навколишнього середовища  компанії відповідає серії міжнародних стандартів ISO. Стратегія компанії   націлена на подальше зростання, вдосконалення та втілення принципу сталого розвитку. Одним з основних елементів екологічного спрямування  є специфіка виробництва, визнання і дотримання принципів FSC стандартів. 

Разом з тим УХЛК має потребу у висококваліфікованих інженерно-технічних працівниках. Тому, керівництво компанії звернулося до дирекції інституту з проханням презентувати своє виробництво перед студентами та викладачами інституту та налагодити співпрацю, а саме проходити науково-технологічну практику студентами (на початку магістрами) інституту на їх виробництві та підбирати собі інженерно-технічних працівників із числа студентів.

2 жовтня 2018 року компанію відвідав директор ННІ ДТД проф. Максимів В.М. та заступник директора Щупаківський Р.Б. Було укладено угоду про проходження науково-технологічної практики магістрами п’ятого курсу спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» в період з 15 жовтня по 15 грудня 2018 року та домовлено про екскурсію викладачів та студентів інституту на підприємство. 

16 жовтня 2018 року студенти і викладачі нашого інституту в кількості 44 особи відвідали підприємство УХЛК. Всі були враженні від побаченого виробництва на теренах України. Це реальне надсучасне лісопильно-деревообробне підприємство з максимальним ступенем механізації та автоматизації виробничих процесів.  У лісопильному цеху працюють лише оператори автоматизованого технологічного процесу. Всі технологічні операції виконують у автоматизованому режимі. 

Рис.2. Викладачі та студенти ННІ ДТД на території УХЛК.

Для забезпечення роботи високотехнологічного обладнання необхідні якісні інженерно-технічні працівники, без яких обладнання працювати  не може. Професорсько-викладацький склад та студенти переконалися в необхідності співпраці між УЛХК і ННІ ДТД. Це дозволить підняти рівень підготовки фахівців враховуючи вимоги сучасного високотехнологічного виробництва.

Дирекція ННІ ДТД та професорсько-викладацький склад випускових кафедр щиро вдячні керівництву УЛХК за налагоджену співпрацю, проведену екскурсію та можливість проходити практику нашими студентами на сучасному підприємстві.

 

Підготували: Зав. каф. ТЗНС і Д, БЖД та СК проф. Кшивецький Б.Я. та доц. Андрашек Й.В.