Освіта — скарб; праця — ключ до нього. П. Буаст

19.04.2024

Корисна інформація

Виставка кафедри Дизайну "Арт + Дизайн"



24.04-05.05.18 у Львівському палаці мистецтв відбулась виставка студентських робіт та дизайн розробок виконаних під керівництвом Зіновія Макара та живописних робіт виконаних під керівництвом Тетяни Шепеть і Олександра Коровая "Арт + Дизайн" приурочена 145-річчю НЛТУ України та 25-річчю заснування кафедри дизайну 

Представлені на виставці дипломні роботи є своєрідним педагогічним звітом викладача який ними керував. Обрана кафедрою тема для дипломних робіт освітнього рівня «Бакалавр» – «Арт–дизайн», стала улюбленою для студентів-дизайнерів, адже дає змогу максимально проявити творчий потенціал в дизайнерській діяльності. Проектування арт-об’єктів вимагає від студента, та й керівника пошуку концепт-ідеї, оригінальної, нової, яка б своєю образністю здивувала, заінтригувала глядача, викликала позитивні емоції. Ціла низка проектів-ідей виставлених на даній виставці, які раніше демонструвались на спеціалізованих виставках, конкурсах неодноразово відзначалися різноманітними дипломами, грамотами, отримували подяки. Головна особливість цієї виставки полягає в тому, що представлені роботи виконувались під керівництвом одного викладача - кандидата педагогічних наук, доцентом кафедри дизайну Макара Зіновія Юліяновича.

На велелюдному відкритті виставки 24 квітня 2018 р. були присутні представники творчої інтелігенції м. Львів, педагогічні працівники та студенти Львівської національної академії мистецтв, Української академії друкарства, НУ «Львівська політехніка», які схвально оцінили доробок кафедри дизайну НЛТУ України, хто в приватних виступах, хто публічно. Серед останніх голова НСХ України Олег Микита, проректор ЛНАМ Роман Яців, декан ЛНАМ Ростислав Шмагало, зав. кафедри Тарас Янко та ін. Було на виставці й багато випускників кафедри дизайну, які серед експонованих робіт знаходили свої – перші творчі дизайн-розробки.

Ретроспективна виставка навчальних дизайн-розробок десяти останніх років, одночасно ознайомлює львів’ян з спеціалізацією кафедри дизайну НЛТУ України,  та в плані профорієнтації, допомагає зацікавленим випускникам середніх шкіл в обранні майбутньої спеціальності.

Сьогодні кафедра дизайну займає провідні позиції у підготовці дизайнерів для меблевої галузі. Багатолітньою працею професорсько-викладацького складу вона заслужено набула статусу дизайнерської школи з власними традиціями, значним науковим та творчим доробком, що і було висвітлено виставкою «Арт+дизайн» організованою викладачем кафедри Макаром З.Ю.

!!! Фото з виставки за посиланням - link